Na het breken komt het bouwen, zie mijn serie 'Bouw en Braak'. Nu zag ik in al die ramen weerspiegelingen met de meest waanzinige vervormingen. Dat heb ik geschilderd in abstracte vormen.

uit 2007 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Entree

2008

De ingang van het provinciehuis weerspiegelt zich zelf. in het water en in de ramen. Dwars door alle bouwstructuren is het groen rondom aanwezig.

glimpen

2008

Alle vormen braken en vervormden in de ronde raampartijen van het nieuwe provinciehuis. Dit is zijn de glimpen van een overkant

Hofvijver

2008

Rondom de nieuwbouw is een vijver aangelegd

Imago 1

2008

Het provinciehuis in lelystad is af. Tijdens het bouwproces zag ik dit. Ode aan het provinciehuis is een drieluik. 1 2 en 3

Imago 2

2008

het 2e deel van het drieluik. gemaakt tijdens de ingrijpende renovatie.

Imago 3

2008

dit is het 3e doek behorende bij het drieluik.tijdens de renovatie van het provinciehuis in Lelystad zag ik dit ontstaan.

LichtGeraakt

2008

Bouwmaterialen en hijskranen hebben altijd mijn aandacht. Maar in stukken en brokken weerspiegeld in het rond aangebrachte ramen ziet dat er totaal anders uit

LijnDans

2008

Nooit kom ik er op uitgekeken wat ik allemaal te zien kreeg nadat de de ronde raampartijen waren aangebracht.

RondomBouw

2008

Overal matrialen. Het straatbeeld verandert voortdurend.

Glas in de Rondte

2007

Het provinciehuis heeft prachtige rondingen en heeft voor mij een sterk karakter. Dat wilde ik hier weergeven en het glas met de spiegelende vervormingen.

Omlijste spiegelingen

2007

Op een dag het was 4 uur in de middag liep ik langs het provinciehuis, dat zijn voltooiing nadert. Ik zag daar in golvende raampartijen de rechtbank, het station, gedeelte van de bouwketen en de trein weerspiegeld in de meest verbijsterende vormen. ik schilderde er een drie-luik van

Saerndamse vlootschouw

2007

Graag fiets ik langs de Oostvaardersdijk in Lelystad. Daar heb je uitzicht over het water met al zijn havens en boten. In de ramen van de huizen in Saerndam zag ik dit.

Vlaggenstokken

2007

Het is zover het provinciehuis heeft al vlaggenstokken voor de deur. En ook deze heb ik bekeken door de ramen en het gaf weer een totaal nieuw beeld.